D-Reizen failliet, gevolgen Flevolandse filialen onduidelijk

Geschreven door Redactie

D-Reizen is failliet. Het faillissement is vanochtend uitgesproken door de rechtbank van Haarlem. In Flevoland zijn er 8 filialen van D-Reizen. De gevolgen voor de winkels zijn nog onduidelijk.

Volgens het bedrijf kwam er vanwege de coronacrisis nauwelijks geld binnen. Ook geldt er al lange tijd een reisverbod naar het buitenland. Het fonds van de overheid, het voucherfonds, zou te laat zijn goedgekeurd om de reisorganisatie te redden..

Landelijk werken er ruim 1150 mensen bij 285 reisbureaus. In Flevoland zijn er drie filialen in Almere en verder ook in Lelystad, Dronten, Emmeloord en op Urk.

Klanten van D-Reizen die een vakantie hebben geboekt of nog in het bezit zijn van een voucher kunnen terecht bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden. Mensen die alleen een vliegticket bij D-reizen hebben geboekt, komen niet in aanmerking voor het garantiefonds. Zij moeten zich melden bij de vliegtuigmaatschappij zelf.

Een curator kijkt naar de mogelijkheden voor een doorstart, hoewel die mogelijkheden al eerder zonder succes waren onderzocht.

Onze krant nog niet ontvangen?