Herrema: volgende stap naar eerherstel

Geschreven door Redactie

Een volgende stap naar eerherstel. Zo omschrijft de Almeerse oud-wethouder Tjeerd Herrema de uitspraak van de Raad voor de Journalistiek over zijn klacht tegen het huis-aan-huisblad Almere Deze Week. De krant heeft onzorgvuldig gehandeld bij de publicatie van een artikel afgelopen juni, zo is het oordeel. "Met die conclusie ben ik blij", zegt Herrema. 

De oud-wethouder heeft ook aangifte gedaan wegens smaad en laster. Tot een rechtszaak komt het niet, want de officier van justitie heeft een voorstel gedaan tot mediation. Herrema gaat daarmee akkoord en zegt geen zin te hebben in een lange juridische strijd. "Ik wil verder met mijn leven. Dus daar wil ik niet al te veel energie in steken. Liever wil ik dat ze gewoon erkennen dat ze een aantal fouten hebben gemaakt. Dan zijn we ermee klaar wat mij betreft."

Politieke excuses

Waar Herrema nog niet klaar mee is, is het politieke aspect. Dat zijn collega-wethouders hem tijdens de affaire niet steunden neemt hij ze nog steeds kwalijk. "Een initiatief tot eerherstel zou de coalitie sieren." 

Herrema wil verder vooral vooruitkijken en niet meer al te lang bij de affaire stil blijven staan. "Dat is altijd veel positiever dan alleen maar terugkijken. Maar er moet wel van geleerd worden. Dat is eigenlijk de enige boodschap die ik graag mee wil geven."

Onze Ambassadeurs