Politieke partijen kijken naar mogelijkheden openluchtzwembad

Geschreven door Redactie

Krijgt Almere een openluchtzwembad? Het antwoord op die vraag moet de komende weken een stuk duidelijker worden. Donderdag wordt er op de Politieke Markt opnieuw over gesproken, nadat het in de afgelopen jaren al vaker onderwerp van gesprek was. 

Een meerderheid van de gemeenteraad staat achter een oproep aan het stadsbestuur om serieus werk te maken van een buitenbad. 

Het onderwerp staat op de agenda als gevolg van een petitie van ex-triatleet Gregor Stam. Stam haalde vorig jaar 3.500 handtekeningen op van mensen die aangeven een openluchtzwembad te willen. Het plan van Stam bevat overigens meer dan alleen een buitenbad, hij wil ook een nieuw atletiekcomplex.

Gemeenteraadsfracties willen allereerst dat het stadsbestuur de resultaten van een onderzoek naar een zwembad in het Weerwater openbaart. Dat idee werd in 2017 gepresenteerd. 

Daarmee is nog niet gezegd dat de keuze definitief op het Weerwater is gevallen, ook andere locaties behoren nog tot de mogelijkheden. Daarnaast moet onderzocht worden wat het kost om het zwembad in de winter te overdekken, bijvoorbeeld met een opblaasbare tent. Dit zodat het zwembad het hele jaar door gebruikt kan worden. 

Onze krant nog niet ontvangen?