Belevingscentrum bij Upcyclecentrum geopend

Geschreven door Redactie

Tijdens de week van de circulaire economie is de eerste verjaardag van het Upcycle centrum gevierd. Daarbij werd ook het belevingcentrum feestelijk geopend door wethouder Jan Hoek. 

Wat is upcycling en hoe breng je het in de praktijk? Het belevingscentrum laat het zien. Het hout van de vloer, de flessen aan het plafond, het leer van de krukjes, de lampen en de bakstenen, het is allemaal door Almeerders ingeleverd ‘afval’. Materiaal dat door Tribe, Groen en Meer en ProAlmere is gebruikt voor de inrichting van het belevingscentrum. Samen met Stad & Natuur organiseert de gemeente in het belevingscentrum activiteiten om jongeren, inwoners en ondernemers te informeren en te inspireren.

Ter ere van de opening heeft Stad & Natuur een kunstwerk laten ontwerpen door Ninette Koning, waar afval kunst wordt. Het kunstwerk vertelt het verhaal over het voorkomen van verspilling en dat dit ten goede komt aan de aarde en natuur. De naam van het kunstwerk is ER WAS EENS… een afgedankte citruspers, een weggegooid vaasje, er is nu een kunstwerk. Het kunstwerk representeert ook het project waarvoor Stad & Natuur is gevraagd om in samenwerking met de medewerkers en doelgroepen activiteitenprogramma’s te ontwikkelen om de ambitie van het belevingscentrum van Nederland mogelijk te maken.

Upcyclecentrum
Het Upcyclecentrum in Almere Haven werd in december 2017 in gebruik genomen en is een volgende stap richting de ambitie van de gemeente Almere om een energieneutrale en afvalloze stad te worden. Niet door erover praten, maar door het te doen. Op het overdekte recyclingperron zamelen we afval in en drie in het Upcyclecentrum gevestigde ondernemers maken van oude materialen weer iets nieuws. Van expansievat naar lampenkamp, van versleten spijkerbroek naar unieke jeans en van sinaasappelschillen tot parfum.

Onze Ambassadeurs