Oud-wethouder: Alleenstaanden betalen de hoofdprijs

Geschreven door Redactie

Oud-wethouder Tjeerd Herrema is in Almere een petitie gestart om de afvalstoffenheffing in de gemeente naar beneden te krijgen. Herrema vindt het oneerlijk dat de gemeente een gelijk tarief hanteert voor éénpersoonshuishoudens en gezinnen.

Huishoudens betalen in Almere een afvalstoffenheffing van 352,08 euro per jaar. Volgens Herrema is de heffing voor alleenstaanden de allerhoogste van Nederland. Hij vindt het niet terecht dat alleenstaanden hetzelfde betalen, omdat gezinnen meer afval produceren.

50 euro lager
Herrema wil met de petitie de politiek in Almere dwingen om hierover een standpunt in te nemen. Hij vindt de petitie daarvoor een geëigend middel, omdat dit de bewustwording van de inwoners vergroot. Volgens Herrema moet de heffing voor alleenstaanden gelijk zijn aan het landelijk gemiddelde. Dat betekent dat de heffing ongeveer 50 euro lager zou moeten worden.

De petitie 'Tegen het hoogste en duurste afvalstoffentarief van Nederland', was na 24 uur al meer dan 120 keer keer ondertekend. Herrema wil de petitie in juli overhandigen aan de gemeenteraad. 

Afgetreden na ophef
Herrema trad in juni 2018 af omdat er ophef rond hem was ontstaan na een publicatie in huis-aan-huisblad Almere Deze Week. De Raad voor de Journalistiek oordeelde begin dit jaar dat de lokale krant onzorgvuldig heeft gehandeld.  

Onze Ambassadeurs