Gemeente: ouderenkoor had niet hoeven stoppen

Geschreven door Redactie

Ouderenkoor Vocal Harmony had er volgens de gemeente Almere niet mee hoeven stoppen. De gemeente weerspreekt de bewering van de PVV dat ze het het koor in de kou heeft laten staan. De gemeente schrijft in een reactie op schriftelijke vragen van de PVV dat het ouderenkoor een eenmalige bijdrage heeft gehad van ruim 5000 euro in 2017. Daarmee kon een dirigent worden ingehuurd.

Bovendien schrijft de gemeente dat ze een dirigent bereid heeft gevonden om het koor vrijwillig te ondersteunen. Volgens de gemeente heeft Vocal Harmony geen gebruik gemaakt van dit aanbod. Carry Denee van Vocal Harmony spreekt dit tegen. Volgens Denee is er alleen door de gemeente gezegd "dat ze misschien iemand hadden die misschien iets voor het koor zou kunnen betekenen". Een naam is volgens haar nooit genoemd. 

'Ouderen in de kou'
De PVV vindt dat de gemeente ouderen in de kou laat staan, die behoefte hebben aan saamhorigheid en gezelligheid. Vocal Harmony houdt er eind februari mee op, omdat er geen geld meer is om dirigent Peter Richter te betalen. Die kost 370 euro per maand. Een verhoging van de contributie, nu negen euro per maand, is volgens Denee geen optie.

Vocal Harmony is op zoek naar geld. Een bedrag van 3000 euro per jaar zou het koor redden. De PVV denkt dat het vergaande gevolgen heeft voor ouderen als participatie en gezelligheid wegvallen. 

Onze Ambassadeurs