Inschrijving 'Lerarentekort: De Challenge' gesloten

Geschreven door Redactie

Er zijn zoveel mensen die willen meedenken over een oplossing voor het lerarentekort, dat de inschrijving voor 'Lerarentekort: De Challenge' van komend weekend voortijdig is gesloten. Tijdens die Challenge in het stadhuis van Almere gaan de deelnemende teams op zoek naar vernieuwende oplossingen. 

Het feit dat de organisatie een hoofdprijs van 1500 euro per team heeft uitgeloofd voor het beste idee, heeft het aantal inschrijvingen overigens ongetwijfeld verhoogd. De Almeerse scholen, de gemeente Almere en het Ministerie van Onderwijs werken mee en zijn de opdrachtgevers van De Challenge.

Masterclasses ter inspiratie
De teams gaan drie dagen lang op zoek naar oplossingen en krijgen elke dag twee masterclasses om inspiratie op te doen. De teams moeten het echt samen doen, want ze overnachten ook samen op een locatie in het buitengebied. Uiteindelijk moeten de teams hun idee pitchen voor een professionele vakjury. 

Kwaliteit op school valt of staat bij de juiste mensen voor de klas. En volgens organisator Studio Why loopt het onderwijs de komende jaren juist daarom tegen problemen aan. "Als er niets verandert, dreigt een stevig lerarentekort, ook in Almere. De eerste tekenen zien we nu al", schrijft de organisatie op haar website. 

De juiste flow
Studio Why regelt tijdens De Challenge alles voor de teams: van eten, drinken tot aan slapen. Op die manier komen en blijven de teams in de juiste flow om de beste oplossingen te creëren.

De Challenge is op vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 februari.

Onze Ambassadeurs