'Lobby Floriade moet voorrang krijgen'

Geschreven door Redactie

De coalitiepartijen D66, GroenLinks en ChristenUnie in Almere vinden dat er dit jaar prioriteit moet worden gegeven aan het binnenhalen van internationale inzendingen voor de Floriade in 2022. Volgens de partijen is het niet erg als burgemeester en wethouders niet aanwezig zijn tijdens gemeenteraadsvergaderingen als zij in plaats daarvan deelnemen aan internationale missies gericht op de Floriade.

Dit is conflicterend met de wens vanuit de gemeenteraad dat de collegeleden zoveel mogelijk aanwezig zijn bij gemeenteraadsvergaderingen. De PVV hekelde eerder specifiek de afwezigheid van burgemeester Weerwind. D66, GroenLinks en ChristenUnie hebben daarom een motie gemaakt die het college de ruimte geeft hiervan af te wijken. Deze motie wordt volgende week op de politieke markt besproken. 

Met de toezeggingen vanuit het buitenland om deel te nemen aan de Floriade loopt het nog geen storm. Tot nu toe hebben drie landen hun deelname definitief toegezegd. Wethouder Loes Ypma en de directeur van de Floriade BV Peter Verdaasdonk zeiden vorige week op de politieke markt al bij de bespreking van de halfjaarlijkse voortgangsrapportage dat het binnenhalen van buitenlandse inzendingen hoge prioriteit krijgt.

Onze krant nog niet ontvangen?