Alle huizen werelddorp in Oosterwold bewoond

Geschreven door Redactie

In de nieuwe woonwijk Oosterwold in Almere is een cultureel werelddorp, Diamondiaal, gebouwd. In drie woonblokken zijn 25 sociale huurwoningen gerealiseerd, die zijn ondergebracht bij een woningcorporatie. De huizen worden bewoond door in totaal 100 mensen.


Het idee van het werelddorp is om een plek te creëren waar mensen met veel verschillende achtergronden zich thuis voelen. Volgens Amal Abbas van Diamondiaal wonen er 40 nationaliteiten samen in het dorp: "Dat is waar het over gaat, we willen van elkaar leren".


Uitgeprocedeerde asielzoekers

Vorig jaar ontstond er politieke ophef omdat er op het terrein van Diamondiaal uitgeprocedeerde asielzoekers verbleven. Volgens Abbass is dat niet langer zo. "De mensen die in deze woningen wonen, zijn allemaal mensen met een geldige verblijfstitel. Heel veel hebben al een Nederlands paspoort, het zijn gewoon Nederlanders," aldus Abbas.


Sociale huur

De corporatie heeft zelf de eerste bewoners mogen selecteren. Het criterium was daarbij diversiteit. Intussen zijn de regels voor sociale huur ook op deze woningen van toepassing. Vanaf nu gaat aanmelden en toewijzen via WoningNet, zoals bij alle sociale huurwoningen.

Onze Ambassadeurs