Meer nieuwe dan vertrekkende Almeerders

Geschreven door Redactie

Almere staat bovenaan de lijst van gemeenten die in 2018 meer inwoners binnenhaalden dan er vertrokken. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. Het verhuisoverschot in Almere was ruim 1500; ruim 9000 mensen verhuisden vanuit een andere Nederlandse gemeente, terwijl 7500 Almeerders elders gingen wonen.

De andere Flevolandse gemeenten zagen juist meer mensen vertrekken dan er nieuw binnenkwamen. Dronten was koploper, met per saldo 255 minder Drontenaren. Dat kan volgens het CBS samenhangen met het azc daar. Vluchtelingen die daar aankomen, worden automatisch ingeschreven bij de gemeente. Deze groep verhuist vaak naar een andere plek zodra er bijvoorbeeld een verblijfsvergunning is verstrekt.


Landelijk gezien zag Amsterdam het grootste aantal inwoners weggaan. Er kwamen 35.000 mensen vanuit een andere Nederlandse gemeente naar Amsterdam, terwijl ruim 46.000 mensen juist weggingen. Voor het eerst in vijf jaar waren er in het hele land minder verhuizingen, meldt het CBS. In totaal wisselden 1,3 miljoen Nederlanders binnen hun eigen gemeente van woning; ruim 750.000 mensen gingen juist naar een andere gemeente.


Onze Ambassadeurs