Terrassen tijdens zomermaanden langer open

Geschreven door Redactie

Deze zomer kan je in Almere op veel terrassen een uur langer buiten zitten. De sluitingstijd in het centrum wordt verruimd van 01:00 uur naar 02:00 uur 's nachts.

Dat gebeurt op verzoek van horecaondernemers. Het gaat om een pilot die loopt tot begin oktober en de latere sluitingstijd geldt alleen op vrijdag en zaterdag.

Volgens burgemeester en wethouders pakt verruiming van de openingstijden positief uit voor de stad. "Langer terrasbezoek vergroot de levendigheid en de uitgaven in het centrum en versterkt onze positie ten opzichte van omliggende steden." Opgemerkt wordt dat verschillende andere steden ook al gekozen hebben voor een sluitingstijd van 02:00 uur.

Om overlast voor omwonenden te beperken zijn wel een aantal voorwaarden opgesteld. Zo geldt de verruiming alleen voor horecaondernemers die het Keurmerk Veilig Uitgaan hebben ondertekend. Pas als ze de buurt schriftelijk hebben geïnformeerd en aangegeven hoe overlast wordt voorkomen wordt toestemming gegeven.

Na 1 oktober wordt de pilot geëvalueerd en wordt gekeken of de verruiming van de openingstijden structureel wordt.

Onze krant nog niet ontvangen?