Nieuwe schaapskudde voor Stad & Natuur

Geschreven door Redactie

Natuurorganisatie Stad & Natuur in Almere heeft een nieuwe schaapskudde. De kudde bestaat uit drie rassen: Drents Heideschapen, Flevolanders en Shetland schapen.


De organisatie moest noodgedwongen op zoek naar nieuwe schapen; de kudde Rowley schapen die in de Schaapskooi in het Vroege Vogelbos werd gehouden was ziek. "In overleg met de dierenarts hebben we vorig jaar besloten afscheid te nemen van de kudde", vertelt Joyce Grobben van Stad & Natuur.

Wol

De nieuwe schaapsoorten zijn gekozen op basis van educatieve redenen. Ook de Almeerse Wolunie, die het wol van de schapen verwerkt, heeft meegedacht in de keuze voor deze soorten. Grobben: "Alles is in goed overleg gegaan. Wel hebben we afgesproken dat er nog wat Rowley schapen terug komen. Die geven namelijk de meeste wol."

Bartje

Een van de nieuwe ooien heeft pas een lammetje gekregen. Het gaat om rammetje Bartje en dat een Drents Heideschaap. Dit jaar worden er weinig lammetjes verwacht. "Het gaat namelijk om een jonge kudde waarvan de schapen veelal één jaar oud zijn. En die worden nog niet gedekt."


Schapenpraatjes 

Wie kennis wil maken met de nieuwe schaapskudde kan terecht bij de Schaapskooi. Iedere dinsdag en zondag worden er schapenpraatjes gehouden bij de kudde, tussen 15.45 uur en 16.15 uur. 

Onze Ambassadeurs