Eigenaresse kattencafé redt verstrikte jonge zwaan

Geschreven door Redactie

De eigenaresse van kattencafé The Coffee Cat in Almere Stad heeft donderdag een verstrikte jonge zwaan uit het water gered. De zwaan zat vast in een touw van een kettingslot en was behoorlijk verzwakt.

Hoelang het dier precies in de benarde situatie zat, is niet duidelijk. Wel zakte de kop van de zwaan tijdens de reddingspoging al meerdere keren weg in het water.

Bianca Bossink uit Almere zag het tafereel en legde het vast op video. De eigenaresse van het café maakte de zwaan los en hield het in haar armen tot de dierenambulance ter plaatse was. De vermoedelijke vader- en moederzwaan bleven daarbij in de buurt.

Vrijwilligers van de dierenambulance hebben de zwaan meegenomen. Het dier moet twee dagen aansterken en zal dan worden teruggezet bij de ouders. Begin vorig jaar redde de eigenaresse al een hond uit de gracht.


Onze krant nog niet ontvangen?