'VVD-fractievoorzitter wast D66-wethouder de oren'

Geschreven door Redactie

De gang van zaken rond de prijsverhoging van kavels in Oosterwold zou tot flinke frustratie hebben geleid bij de Almeerse VVD. Fractievoorzitter Ulysse Ellian en D66-wethouder Maaike Veeningen hebben volgens Leefbaar Almere-raadslid Frits Huis een verhit gesprek gevoerd over het onderwerp in een restaurant aan de Grote Markt.

Iemand die op gehoorsafstand van Ellian en Veeningen zat heeft verschillende uitspraken opgetekend en doorgespeeld aan Huis.



Volgens Huis was 'woord voor woord te volgen' hoe Ellian de wethouder ter verantwoording riep. Op Facebook deelt hij een verslag van het gesprek: "Ulysse leest de wethouder, die zijn woordenstroom nauwelijks kan onderbreken, de les over wat zij moet doen om dat Oosterwold-verhaal te repareren." De VVD-fractievoorzitter zou verder hebben gezegd het beu te zijn dat hem verteld wordt wat hij moet doen. 

 
'Niet verstandig'  

Ellian bevestigt dat het gesprek tussen hem en Maaike Veeningen heeft plaatsgevonden. In de geïrriteerde toon die Frits Huis omschrijft zegt Ellian zich niet te herkennen. "Ik heb een buitengewoon prettig gesprek gehad."


Ellian ontkent de uitspraken die zijn opgetekend door Huis niet. Al zegt hij zich niet exact woord voor woord te herinneren wat zijn precieze woorden waren. Hij vindt de Facebook-post van Huis erg op de man gespeeld. 

 
Achteraf gezien noemt Ellian het onverstandig om zo'n gesprek op een publieke locatie te voeren. Omroep Flevoland heeft de woordvoerder van Maaike Veeningen meerdere keren om een reactie gevraagd, maar die is niet gekomen.

Onze Ambassadeurs