Bende valsemunters opgerold

Geschreven door Paula Blesing

De politie heeft in Almere een aantal mensen aangehouden vanwege vermoedelijke betrokkenheid bij de grootschalige productie, handel en distributie van vals geld. Het is nog niet duidelijk of de verdachten ook uit Almere komen.

De recherche werkt samen met Europol, de Marechaussee en De Nederlandse Bank. Het onderzoek is vorig jaar juni gestart waarbij in Almere gemaakte valse biljetten van 20 en 50 euro in heel Europa zijn gevonden.

In januari werden al zes andere verdachten aangehouden, deze zitten allemaal nog vast. 

300.000 euro aan vals geld aangetroffen

Tijdens de huiszoekingen werden spullen gevonden die nodig zijn voor het maken en verhandelen van het valse geld. Het gaat o.a. om printers, hologrammen, etc. Naast de verschillende spullen werd er voor ruim 300.000 euro aan valse 20- en 50-eurobiljetten gevonden.

Bij de huiszoekingen werden ook grote hoeveelheden drugs, gestolen telefoons en bankpassen aangetroffen.

Onze krant nog niet ontvangen?