Aanstaande vrijdag is het Nationale pannenkoekendag!
Yes, het is bijna zover! Aanstaande vrijdag is het Nationale pannenkoekendag. De redactie kijkt hier natuurlijk erg naar uit en heeft daarom al de lekkerste pannenkoekrecepten uitgekozen voor deze week. Wij delen jullie graag onze keuze van vandaag!
De redactie van Ons Almere zal elke dag een pannenkoek recept delen.
Keuze van de redactie
De keuze van vandaag is gevallen op een pannenkoektaart met frambozen en gele room! Hmmm, smullen!
Wat heb je nodig?
- 1 pak Koopmans Pannenkoeken Origineel
- 800 ml melk
- 2 eieren
- 1-2 doosjes frambozen
Voor de gele room heb je nodig: - 5 eierdooiers
- 1 zakje vanillesuiker
- 100 g suiker
- 2 el bloem
- 500 ml volle melk
- boter of olie
Keukengerei - springvorm (dezelfde grootte als je koekenpan)
- bakpapier
Bereidingswijze
Voor de gele room:
- Zet een pan en een grote kom klaar.
- Roer in de kom de eierdooiers stuk samen met de suiker, de vanille en de bloem tot een glad zacht mengsel.
- Doe de melk in de pan en warm die langzaam op. Zorg dat de melk niet gaat koken!
- Haal de pan van het vuur zodra de melk warm is.
- Voeg nu lepel voor lepel de melk bij het eiermengsel en blijf goed roeren.
- Zet de pan weer op een laag vuur zodra alles gemengd is en tot de gele room dik wordt.
- Wanneer de gele room dik is geworden kan deze afkoelen op het aanrecht of in de koelkast. Blijf af en toe roeren.
Voor de pannenkoeken:
- Doe de mix in een beslagkom en voeg de helft van de melk toe.
- Roer het geheel met een garde of een mixer tot een glad beslag.
- Voeg al roerend de rest van de melk en de eieren toe.
- Leg op de bodem van de springvorm een stuk bakpapier (die kun je inklemmen tussen de rand). De rand kun je bedekken met een strook bakpapier iets hoger dan je springvorm.
- Verhit een klontje boter of een scheutje olie in een koekenpan.
- Begin met 1 pannenkoek en leg daarop een laagje gele room van ongeveer 15 mm dik.
- Besprenkel de framboosjes op de room en druk deze een beetje in de room.
- Leg er weer een pannenkoek op. Zo stapel je om en om tot de pannenkoeken op zijn. De laatste pannenkoek besmeer je niet met de gele room.
- Zet de taart weg in de koelkast om op te stijven voor ongeveer een half uurtje.
- Giet wat beslag in de pan, laat het uitlopen over de bodem en bak de pannenkoeken aan beide zijden goudbruin.
- Vlak voor het opdienen is het mooi om de bovenkant te versieren met framboosjes en er poedersuiker overheen te stuiven.
De Pannenkoektaart:
- Vet de springvorm in.
Tip van de redactie:
- Koop de kant-en-klare bakkersroom van Dr. Oetker. Ben je net iets sneller klaar;
- Gebruik stroop voor een heerlijke zoete toevoeging;
- Munt staat mooi ter decoratie.