Drukke ochtendspits door pensioenstaking

Geschreven door Redactie

De staking van het NS-personeel voor een betere pensioenregeling heeft geleid tot extra drukte op de snelwegen. De staking was aangekondigd voor 06.00 uur. De NS besloot om de hele dienstregeling op te schuiven tot na de staking, die om 07.06 uur was afgelopen. Reizigers kunnen nog steeds hinder verwachten. Het advies is om de reisplanner in de gaten te houden.

Landelijke actie 

Maandag is er een landelijke actiedag voor een betere pensioenregeling. Onder meer NS-personeel, hulpdiensten, havenpersoneel en douanepersoneel voeren daarom actie. Vakbonden eisen dat de pensioenleeftijd niet hoger wordt dan 66 jaar.


Politie rijdt langzaam 

Naast het NS-personeel protesteren onder meer hulpdiensten, havenpersoneel en douanepersoneel voor een bevriezing van de pensioenleeftijd. Op de A28 en de A1 houden politie en hulpdiensten daarom in de ochtend een langzaam aan-actie.


Vanuit onder andere Groningen en Enschede vertrekt de politie naar Den Haag om daar op het Malieveld te demonstreren. Het is de bedoeling dat de politiekolonne over de gehele breedte van de snelweg niet harder dan 66 kilometer per uur rijden. Ook dat zal leiden tot files.

Onze Ambassadeurs