Enthousiaste leerlingen tijdens Helden in de Zorg

Geschreven door Redactie

Ruim vijftig havo/vwo-leerlingen van zeven Almeerse middelbare scholen kwamen op woensdag 13 maart op bezoek in het Flevoziekenhuis. Medewerkers van diverse zorg(ondersteunende) afdelingen en van de Ambulancedienst GGD Flevoland vertelden met enthousiasme en trots over hun beroep.

De leerlingen konden ook zelf aan de slag met onder meer bloedprikken, reanimeren, hechten en een sonde inbrengen bij oefenpoppen. Het Flevoziekenhuis organiseert deze ‘Helden in de zorg’ experience om jongeren een beeld te geven van de diversiteit van beroepen in een ziekenhuis en hen te enthousiasmeren voor de zorg.


Bloed prikken, gipsen en hechten 

Hoe breng je een voedingssonde in en hoe prik je bloed? Hoe reanimeer je, hoe gips je een arm en hoe hecht je een wond? De ruim vijftig havo/vwo-leerlingen konden het zelf oefenen op een pop. De een met wat aarzeling, de ander met grote nieuwsgierigheid. Tijdens de lunch konden de leerlingen zich op de beroepenmarkt verder oriënteren op hun vervolgstudie en speeddaten met coassistenten, verpleegkundestudenten en professionals.


‘Helden in de zorg’ experience 

Het Flevoziekenhuis organiseert meerdere activiteiten om de tekorten aan personeel in de zorg te verkleinen. De ‘Helden in de zorg’ experience laat scholieren tussen de 14 en 17 jaar tweemaal per jaar kennismaken met allerlei beroepen in de zorg. De eerstvolgende experience is op 6 november 2019 ‘Helden in de zorg’ is afgeleid van de campagne ‘Helden in het wit’ van de Amsterdamse ziekenhuizen. Deze campagne richt zich specifiek op de beroepsgroep verpleegkundigen.