Handballers HAVAS promoveren naar eredivisie

Geschreven door Redactie

De handballers van HAVAS spelen volgend seizoen in de eredivisie. De Almeerders hebben dit weekend de laatste wedstrijd in de competitie gewonnen. De concurrentie verspeelde punten en daarom promoveren de Almeerders net als kampioen Hercules/WHC naar het op één na hoogste handbalniveau in Nederland.


De Almeerders waren dit weekend met 33-31 te sterk voor GHV. Concurrent Olympia’89/DOS’80 speelde gelijk tegen NHC. HAVAS klom door deze uitslagen naar de tweede plaats in de competitie. 


Normaal gesproken zou deze tweede plaats slechts recht geven op deelname aan de nacompetitie. Maar de Almeerders promoveren nu rechtstreeks omdat ze profiteren van de degradatie van Quintus uit de BENE-League, het hoogste handbalniveau in Nederland. Quintus degradeert naar de eredivisie waar het tweede team van de club uit Kwintsheul al in uitkomt. Het tweede team van Quintus dat op een veilige plek stond in de eredivisie moet nu degraderen omdat volgens de regels er geen twee teams van dezelfde club bij elkaar in de competitie mogen uitkomen.