Basisschool de Archipel staat in het teken van voedsel

Goede voeding is belangrijk. Al helemaal voor kinderen. Daarom staat basisschool de Archipel in Almere de komende weken in het teken van gezond eten. Dinsdagochtend was de aftrap met een gezamenlijk ontbijt.

Tijdens het vier weken durende project van de school leren kinderen meer over voedsel, voedselverspilling en bewegen. Volgens directeur Wim van Slijpe is het project niet alleen leerzaam voor de leerlingen. "Ouders zijn zich niet altijd bewust van gezonde voeding. Ik wil niet zo ver gaan dat kinderen de ouders opvoeden, maar ik hoop wel dat de kinderen thuis vertellen wat ze hebben geleerd. Hopelijk steken ouders er ook wat van op."


Dinsdagochtend stond dus in het teken van het ontbijt. De komende weken komen meerdere aspecten van voedsel aan bod. Tijdens het project worden ook een markt en een sponsorloop georganiseerd. Daarmee wil de school geld inzamelen voor Voedsel Loket Almere. "Niet iedereen kan het zich permitteren om goed voedsel te kopen. Dus we dragen graag een steentje bij zodat iedereen gezond kan eten."

Onze Ambassadeurs