Vrijheidscollege door Özcan Akyol in bibliotheek Stad.

Geschreven door Redactie

Almere, 20 maart 2019 – Op donderdag 4 april vindt om 20.00 uur in de nieuwe zaal van bibliotheek Stad het Vrijheidscollege door Özcan Akyol plaats. Schrijver, columnist en opiniemaker Akyol deelt in dit college zijn eigen visie op vrijheid. Dit alles op de bekende ‘Eus’ manier: open, eerlijk, recht voor zijn raap en zonder iemand te sparen.

In de aanloop naar 5 mei vinden jaarlijks, verspreid door het hele land, de zogenoemde Vrijheidscolleges plaats. Deze lezingen zijn gebaseerd op de ‘Four Freedoms’ van de Amerikaanse president Franklin D. Roosevelt en worden georganiseerd in samenwerking met de Bevrijdingsfestivals. Kaarten voor deze avond met Özcan Akyol kosten € 5,- en zijn verkrijgbaar via www.denieuwebibliotheek.nl/agenda of bij de klantenservicebalie.


Over Özcan Akyol

Özcan Akyol (1984), ook wel ‘Eus’ genoemd naar het hoofdpersonage uit zijn gelijknamige debuut uit 2012, spreekt recht voor zijn raap en spaart niemand. Naast zijn literaire werk, als columnist en als opiniemaker is hij geregeld te zien in televisieprogramma’s. In 2017 maakte hij de televisieserie ‘De Neven van Eus’ waarin hij op zoek ging naar zijn familie in Turkije. Akyol: "Ik ga geen rekening houden met iemand die te veel naar de Turkse staatstelevisie kijkt of te lang op PVV-fansites zit en alternatieve waarheden doorgeeft en verdedigt. Ik ben daar niet verantwoordelijk voor, mijn verantwoordelijkheid is het om tegenwicht te bieden."



Kijk voor meer informatie over de vrijheidscolleges op www.vrijheidscolleges.nl


Onze Ambassadeurs