Berenklauw bestrijden

In het Vroege Vogelbos wordt de reuzenberenklauw met schapen bestreden. De kudde van Stad & Natuur is er dol op. Als de schapen de bladeren en stengels eten voordat de plant tot bloei is gekomen, houd je het woekeren binnen de perken.

Maar waar de schapen niet kunnen komen, is hulp nodig. Help je mee?

De doelstelling is om in het hele Vroege Vogelbos elke reuzenberenklauw twee tot drie keer af te maaien zodat ze niet meer in bloei kunnen komen. Op een enkele plek wordt de plant met wortel en al verwijderd.

Aanmelding en begeleiding


Hiervoor zijn veel helpende handen nodig, dus neem gerust je buren en familie mee, wel graag opgeven via de site van Stad & Natuur, zodat er voldoende gereedschap is. De avonden worden begeleid door Landschapsbeheer Flevoland in opdracht van Stad & Natuur. Voor begeleiding, gereedschap, handschoenen, koffie, thee met iets lekkers wordt gezorgd.

Kledingadvies: zorg voor bedekking van armen en benen en goed stevig schoeisel.  


Meer informatie

Kan je op deze datum niet maar wil je volgende keer wel meedoen? Stuur dan een mail naar winkel@stadennatuur.nl 

Help de reuzenberenklauw het Vroege Vogelbos uit!

Locatie: Het Vroege Vogelbos

Wanneer: 18-07-2019 
Van: 18:00 tot 21:00 uur

Wil je je aanmelden voor het evenement? Klik dan op de volgende link en dan zorgt Stad & Natuur voor voldoende gereedschap!