Belevingscentrum in milieustraat officieel geopend

Geschreven door Redactie

Het Belevingscentrum in het Upcyclecentrum in Almere Haven is woensdagmiddag officieel geopend. In dit educatiecentrum kunnen scholieren, ondernemers en de inwoners van de stad informatie krijgen over hoe je van oude materialen nieuwe producten kunt maken. Ook kunnen zij leren hoe je afval beter kunt scheiden. 

Het Belevingscentrum is onderdeel van het overdekte Upcyclecentrum. Dat is de nieuwe milieustraat die een jaar geleden is geopend. Almeerders kunnen daar allerlei troep brengen zoals glas, papier, plastic, metaal, textiel en bouw- en sloopafval. In dit afvalverwerkingscentrum wordt geprobeerd om oude materialen te hergebruiken. Zo zijn in het Upcyclecentrum drie ondernemers gevestigd die van afval nieuwe producten maken.

Workshops voor bezoekers
Om de bewustwording bij scholieren, ondernemers en geïnteresseerden te vergroten heeft stichting Stad & Natuur een programma ontwikkeld voor de komende vier jaar. Door middel van bijvoorbeeld workshops kunnen bezoekers leren hoe zij zelf van afval een nieuwe product kunnen maken.

Om het goede voorbeeld te geven, is de inrichting van het Belevingscentrum geheel gemaakt met oude materialen. Zo zijn de vloer, de stoelen, tafels en kasten gemaakt met gebruikt hout.

Onze Ambassadeurs