Noord-Hollander Gortworst voor FvD naar Flevolandse Staten

Geschreven door Redactie

Amsterdammer Maxim Gortworst gaat plaatsnemen op de achtste zetel van Forum voor Democratie in de Flevolandse Staten. De partij haalde acht zetels bij de verkiezingen van woensdag. Zeven kandidaten op de lijst komen uit Flevoland, drie uit Noord-Holland.


Donderdag liet de Flevolandse lijsttrekker Gert-Jan Ransijn nog weten dat het nog onduidelijk was welke Noord-Hollandse kandidaat de laatste plek vervult. Maxim Gortworst stond ook op de kandidatenlijst voor de Noord-Hollandse Statenverkiezing. Daar gaat hij niet plaatsnemen. Statenleden kunnen in maar één provincie volksvertegenwoordiger zijn. 

Gortworst moet naar Flevoland verhuizen om hier de politiek te bedrijven. Alle Statenleden moeten in de provincie wonen die ze vertegenwoordigen. Op donderdag 28 maart worden alle nieuwe Statenleden geïnstalleerd.