Storing Ketelbrug verholpen; A6 weer open

Geschreven door Redactie

De storing aan de Ketelbrug is verholpen en de A6 is weer open. Dat laat Rijkswaterstaat weten. Het is nog onduidelijk wat er aan de hand was.

Verkeer heeft zondag twee uur lang niet over de brug kunnen rijden. Het brugdek stond lange tijd omhoog en wilde niet meer naar beneden.


Een monteur blijft volgens Rijkswaterstaat nog de hele dag bij de brug, mochten er nog meer storingen komen. De Ketelbrug wordt zondag niet meer geopend voor de scheepvaart.


Afsluitingen

Aan beide kanten van de brug stonden lange files. Politie en Rijkswaterstaat zijn vanaf 13:00 uur automobilisten gaan wegleiden. Er werd ook water uitgedeeld. Daarnaast werden automobilisten die richting de Ketelbrug reden bij afslag Lelystad-Noord en bij afslag Urk van de weg geleid. De oprit naar de A6 bij Swifterbant was afgesloten. De alternatieve provinciale wegen om de Ketelbrug te vermijden zijn helemaal vol gelopen.


Chaos

Op Twitter is te lezen dat er gevaarlijke situaties ontstonden, doordat automobilisten probeerden om te keren of achteruit op de vluchtstrook rijden. Automobilisten gaven aan dat het een chaos was.


[twitter_feed]https://twitter.com/rikmeinds/status/1155420248969027584[/twitter_feed]


Foto door Rijkswaterstaat / Harry van Reeken

Onze Ambassadeurs