Werkstraf voor bedreigen burgemeester om afschot in Oostvaardersplassen

Geschreven door Redactie

Toen in november de rechter toestemming gaf voor het afschieten van herten in de Oostvaardersplassen was Steven de C. het er niet mee eens. Hij besloot dit te uiten door burgermeester Ina Adema van Lelystad met de dood te bedreigen.

De C. verstuurde de bedreigingen via internet en heeft deze uiteindelijk ook bekend. Tegen hem was een taakstraf van tachtig uur geëist, waarvan de helft voorwaardelijk. 

"Binnenkort kom ik langs, mijn geweer is al geladen, want er zijn te veel boswachters/ambtenaren die de natuur geen goed doen. Het wordt een bloedbad", schreef hij.

Het was voor de rechtbank niet de eerste die strafrechtelijk werd vervolgd in de Oostvaardersplassen discussie. In januari werden eerder diverse werkstraffen uitgedeeld voor het plaatsen van een verdacht pakketje en het bedreigen van de directeur van Staatsbosbeheer.


Onze Ambassadeurs