Grote brand recyclebedrijf: nog steeds rookontwikkeling

Geschreven door Redactie

Er is in Almere na de brand bij recyclingbedrijf De Vijfhoek/Cirwinn nog steeds kans op rook boven delen van de stad. Volgens een woordvoerder van de brandweer wordt er nog de hele nacht geblust en kan er daarbij sprake zijn van rookontwikkeling.

Rond 20.45 uur heeft NL Alert een afsluitend bericht over de brand verstuurd. Daarin staat dat het verstandig is om bij overlast ramen en deuren gesloten te houden in verband met rook. De rook kan over de Muziekwijk, Kruidenwijk en Waterwijk waaien. Het vuur is wel onder controle.

De brand aan de Pontonweg in Almere Buiten ontstond zondagochtend rond 10.00 uur. Het vuur woedde in een loods, waarin volgens de brandweer 'normaal afval' als karton en papier lag opgeslagen. Aanvankelijk wilde de brandweer het gebouw gecontroleerd laten uitbranden, maar 's middags is er besloten om toch actief te gaan blussen. Ook 's avonds zijn er opnieuw blusploegen naar Almere gegaan. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

Geen gevaarlijke concentraties 

Hoewel er geen gevaarlijke concentraties gevaarlijke stoffen zijn gemeten, is er kort na de brand toch besloten om een NL Alert uit te laten gaan. Bewoners in de drie Almeerse wijken werden geadviseerd om ramen en deuren gesloten te houden.

NL Alert zorgt voor verwarring

De melding zou gericht gestuurd moeten zijn naar bewoners van de drie Almeerse wijken, maar zij is niet bij iedereen aangekomen. Mensen die geabonneerd zijn op de dienst lieten weten geen bericht te hebben ontvangen. Anderen die de alert wel hebben ontvangen zeggen er meerdere te hebben gekregen, met informatie die tegenstrijdig lijkt. Ook is de melding aangekomen buiten de regio, zoals bijvoorbeeld in Haarlem en Baarn.



Onze Ambassadeurs