Ruim 1600 stemmen op gevaarlijke verkeerssituaties

Geschreven door Redactie

Bij het Meldpunt Onveilig Verkeer hebben ruim 1600 mensen gestemd op gevaarlijke verkeerssituaties. Sinds maandag is het mogelijk om een gevaarlijke plek in het verkeer bij jou in de buurt te melden. Ook is het mogelijk om te stemmen op een situatie die al is gemeld.


Eén van de situaties waar vaak op wordt gestemd, is een voetgangers- en fietsoversteekplaats bij de Oeverloper in Dronten. Volgens de melder wordt er te hard gereden en is de situatie onoverzichtelijk. Daarom zou de oversteekplaats gevaarlijk zijn voor onder meer schoolgaande kinderen. "Dagelijks gaat het maar net goed", schrijft de melder. Deze oversteekplaats kreeg al bijna 60 stemmen.


Op de kruising op De Evenaar, tegenover de Domino's pizza in Almere Buiten, wordt ook vaak gestemd. Volgens de melder is de kruising heel druk en onoverzichtelijk. Auto's zouden bovendien te hard rijden.


Samenwerking

Omroep Flevoland neemt deze maand samen met de andere regionale omroepen en dataplatform LocalFocus de verkeersveiligheid onder de loep. Je kunt nog tot en met Pasen hieronder een melding plaatsen en stemmen op gevaarlijke verkeerssituaties. Begin mei maken we bekend wat volgens jullie de hotspots in de provincie zijn.


Werkt de kaart niet optimaal op jouw scherm? Klik dan hier (Klik!). Zorg er voor dat de melding op de goede plek komt.

Onze Ambassadeurs