Vijf maanden cel voor Marktplaatsoplichter

Geschreven door Redactie

Een 31-jarige Almeerder is donderdag veroordeeld tot vijf maanden cel. De man is beschuldigd van betrokkenheid bij het oplichten van tien mensen.

Dat gebeurde via nepadvertenties van gehackte accounts op de verkoopsite Marktplaats. Eerder werd tegen de Almeerder acht maanden celstraf geëist.


De politie kwam 168 gekraakte accounts op het spoor na een melding in 2017. Van die accounts bleken 27 gehackt te zijn vanuit de woning van de verdachte. De man woonde toen in Utrecht en verhuurde zijn huis aan twee mannen. Zelf verbleef hij bij zijn vriendin. 


De Almeerder beweerde geen idee te hebben van wat de onderhuurders in zijn woning met zijn internetaansluiting uitspookten. De rechtbank vond dat echter 'niet aannemelijk'. Een aantal opgelichte klanten had namelijk geld overgemaakt naar bankrekeningen van de man, zijn toenmalige vriendin en een andere vrouwelijke kennis. 


Het geld dat de vrouwen ontvingen werd in sommige gevallen meteen verder overgemaakt naar de Almeerder. Hij pinde het geld vervolgens. De rechtbank noemde de man de schakel tussen de vrouwen onderling en tussen de vrouwen en de onderhuurders in zijn woning. Zij kenden elkaar niet.

Onze Ambassadeurs