Ivar van Dinteren: bij promotie geen nieuwe trainer nodig

Geschreven door Redactie

Assistent trainer Ivar van Dinteren van profvoetbalclub Almere City FC vindt dat technisch directeur Robert Maaskant niet op zoek hoeft naar een nieuwe trainer als de Almeerders (via de play-offs) promoveren naar de eredivisie. “Ik ga er wel van uit dat als wij promoveren met het eerste elftal, dat wij volgend seizoen de eredivisie ingaan met Ole Tobiasen en Ivar van Dinteren", vertelt de trainer.

Van Dinteren vindt verder dat Almere City FC alleen tevreden kan zijn na dit seizoen als de club ook daadwerkelijk weet te promoveren naar het hoogste niveau: “Als je de halve finales haalt is dat leuk, maar volgens mij speelt iedereen om te winnen en om uiteindelijk een prijs te winnen. We moeten nu eerst de play-offs gaan bereiken en daarna mogen we alleen tevreden zijn met promotie naar de eredivisie.


Toekomst bij Jong Almere City FC ongewis

Van Dinteren combineert dit seizoen zijn hoofdtrainerschap bij het beloftenelftal van Almere City FC met zijn assistent rol bij het eerste elftal. Van Dinteren weet niet of hij volgend seizoen nog hoofdcoach is van Jong City FC in de Derde Divisie: “Het staat in mijn contract ja, maar je weet niet wat er gaat gebeuren. Er ligt zoveel open: de hoofdtrainer voor volgend sezioen is nog niet bekend. We moeten maar gaan kijken hoe het allemaal gaat verlopen.


Degradatie beloftenelftal onafwendbaar

Jong Almere City FC zal dit seizoen degraderen uit de Tweede Divisie en volgend seizoen uit gaan komen in de Derde Divisie. Alleen een wonder kan de ploeg van Ivar van Dinteren nog redden: Jong City FC moet dan de laatste 5 wedstrijden allemaal winnen en Jong Sparta moet haar laatste 6 wedstrijden allemaal verliezen. In het tweede (uitgebreide) interview bij dit bericht gaat Ivar van Dinteren uitgebreid in op de aanstaande degradatie van het beloftenelftal.

Onze Ambassadeurs