Overleg nieuw college GS gaat dinsdag verder

Geschreven door Redactie

Forum voor Democratie, VVD, CDA en ChristenUnie gaan dinsdagavond verder praten over een nieuw te vormen college van Gedeputeerde Staten. Dat laat Jan de Reus van de VVD weten.


De vijf beoogde coalitiepartijen hebben woensdag urenlang met elkaar overlegd. De PvdA stapte uit de onderhandelingen omdat de partij onvoldoende houvast ziet om de formatiefase in te gaan. Dat is op dit moment een brug te ver, aldus de partij in een verklaring.


De Reus zegt dat het overleg prima is verlopen, maar dat de PvdA zelf concludeerde dat er onvoldoende vertrouwen was. Volgens de Reus gaan de partijen nu eerst met hun eigen fracties overleggen en komen ze dinsdag weer bij elkaar. Hij wil niet zeggen wat hij van de standpunten van het PvdA vindt.


De andere partijen zijn nog niet bereikbaar voor commentaar. PvdA heeft laten weten later vandaag een toelichting te geven op het besluit.

Onze Ambassadeurs