Ali B. zegt optreden Bevrijdingsfestival af

Geschreven door Redactie

Ali B. komt samen met zijn friends niet optreden tijdens het Bevrijdingsfestival op zondag 5 mei in Almere. De Almeerse rapper was de openingsact van het festival. Dit jaar is in Flevoland de Nationale Viering van de bevrijding. Dat betekent dat de minister-president een toespraak houdt en het bevrijdingsvuur ontsteekt. Meteen na deze landelijk opening zou Ai B. 45 minuten optreden.

Volgens de organisatie van het feest is Ali B. niet in Nederland en kan hij dus niet komen. Hoe deze fout is ontstaan wordt in het midden gelaten door de organisatie.


Het Bevrijdingsfestival heeft nu Donnie en Joost weten te boeken als openingsact. Dit zijn rappers die maar een paar keer per jaar samen optreden en dan een gelegenheidsduo vormen. Deze Nederlandse hiphop artiesten trekken afzonderlijk ook volle zalen. Dit jaar traden ze samen op bij Paaspop. 


Bij het grote publiek zijn ze minder bekend. Volgens de organisatie gaat het om populaire rappers die om 13:00 het festival zullen openen.