Gemeente wint prijs op Flora Expo in Taiwan

Geschreven door Redactie

De gemeente Almere heeft afgelopen week op de Taichung World Flora Expo een ereprijs gewonnen.

Almere heeft zich de afgelopen maanden gepresenteerd in het Holland Paviljoen op het Taiwanese evenement. De stand kreeg de prijs omdat het volgens de organisatie een goed voorbeeld geeft van circulaire economie.

De World Flora Expo in Taichung is een evenement dat te vergelijken is met de Floriade. De Expo opende in november vorig jaar en duurde tot afgelopen weekend. De prijs is uitgereikt tijdens de slotceremonie van het festival. In totaal kwamen er volgens de organisatie 8 miljoen bezoekers op af.

Overeenkomst

De jury van de Expo vond het Nederlands-Almeerse paviljoen een mooi voorbeeld van 'Green City Principles'. "Het paviljoen laat duidelijk de mogelijkheden zien van een duurzame toekomst. Het laakt ook nieuwe ideeën zien voor voedselproductie en de groene stad", staat in het juryrapport.

Burgemeester Franc Weerwind en wethouder Maaike Veeningen bezochten de Expo in de Taiwanese stad in november. Daar hebben ze een overeenkomst gesloten met de burgemeester van Taichung dat de stad ook met een stand op de Floriade 2022 in Almere komt te staan.

Onze Ambassadeurs