Nooit meer modderdag op de Kemphaan

Geschreven door Redactie

Elk jaar is het Moderrun op stadslandgoed de Kemphaan. Onlangs is er besloten om te stoppen met het jaarlijks terugkomend evenement. 


In 2014 is het begonnen met het organiseren van de Modderdag. Dit viel altijd eind juni. Het begon met 100 deelnemers en groeide uit naar 1250 deelnemers vorig jaar. 


Het evenement werd georganiseerd met partners voor scholen, g-sporters en gezinnen. Vorig jaar werd er al besloten om de editie voor volwassenen te annuleren omdat de kaartverkoop tegenviel. 

Ze hebben het besluit om te annuleren ook om verschillende redenen gestopt. Het evenement zou niet meer passen bij de doelstelling van de stichting. Het doelstelling is om natuur en stad meer met elkaar te combineren, maar het werd steeds meer een sportevenement. 

Ook werd het financieel een groter risico. Doordat het evenement zo hard groeide waren zij risicodrager geworden qua financiën en aansprakelijkheid. 

30 juni zal de Kemphaan wel een kleine modderdag organiseren voor de allerkleinste onder ons. Deze dag is gericht op peuters en kleuters. 


Stad & Natuur wil de volgende partijen bedanken voor hun inzet tijdens de afgelopen edities van de Modderrun: EHD.nu, Buitenberg Back to Basic en DB-Events als mede-organisatoren, Staatsbosbeheer als terreineigenaar, de partijen op het landgoed Dubbel-Op en Fun Forest, en SEC Survival. Ook de Dirk Kuyt Foundation en het stadsdeel Almere Haven wordt bedankt voor haar financiële ondersteuning.

Onze Ambassadeurs