Meer buitenlandse bezoekers voor Tulpenfestival

Geschreven door Redactie

Het Tulpenfestival in Noordoostpolder heeft dit jaar veel extra buitenlandse toeristen getrokken. Dat merkt de organisatie. Naar schatting kwamen zo'n 80.000 bezoekers de afgelopen weken de kleurige bollenvelden in de polder bezoeken.


Volgens Ellen Boonen van de organisatie kwam zo'n veertig procent van hen uit het buitenland. "Zo zagen we veel Amerikanen, Brazilianen en Chinezen. Het gaat vaak om toeristen die echt een tulpenreis maken. Ze kijken dan eerst op de Keukenhof, bezoeken Giethoorn en nemen dan ook een kijk in de Noordoostpolder. We beginnen echt onderdeel van zulke trips te worden. Daarnaast waren er ook dit jaar weer veel Duitsers en Belgen. Zij doen een weekje Nederland of komen speciaal voor de tulpen naar Noordoostpolder."


Helikoptervlucht

Ellen Boonen ziet ook een toenemende belangstelling van buitenlandse toeristen voor de helikoptervlucht boven de tulpenvelden. "Ze stonden daarvoor echt in de rij. En ook de ballonvaarten die we dit jaar voor het eerst hadden waren erg populair." Zo'n 120 mensen gingen mee in de luchtballon.


Ook de buitenlandse pers heeft de Tulpenfestival in het vizier. "We hebben hier onder meer een tv-ploeg van een zender in Oekraïne gehad."


Verkeersregelaars

De organisatie blikt tevreden terug op de afgelopen weken. Vorig jaar liep het verkeer tijdens de mooiste dagen soms korte tijd vast. Ditmaal stroomde het dankzij de inzet van professionele verkeersregelaars, meer borden en tijdelijk eenrichtingsverkeer bij het Tulpenbelevingscentrum beter door.


Flexibelere data

Volgens Boonen overweegt de organisatie om volgend jaar wat flexibeler om te gaan met de datums. De tulpenroute blijft wel ongewijzigd, maar de officiële opening en een aantal andere activiteiten wil de organisatie beter afstemmen op de tijd waarin de meeste tulpen in bloei staan.