Uitvaart mogelijk niet compleet vergoed

Geschreven door Redactie

Het gaat zo slecht met de Almeerse uitvaartverzekeraar Yarden, dat de uitvaart van honderdduizenden polishouders mogelijk niet volledig betaald wordt.

Dat schrijft Het Financieele Dagblad. Vooral klanten die begin deze eeuw een naturaverzekering afgesloten hebben, lopen risico.

Bij een naturapolis wordt de hele uitvaart vergoed, in plaats van een vast bedrag. Sinds het afsluiten van deze polissen zijn de kosten van een uitvaart zo gestegen, dat de reserves van Yarden snel afnemen. Eind 2018 had de verzekering nog 26% aan buffers, ver onder de wettelijke norm van 100%. Het jaar ervoor voldeed Yarden nog ruim aan die norm.

Eerder was al bekend geworden dat Yarden financiële problemen had. De maatschappij heeft nu een herstelplan ingediend bij toezichthouder DNB. Daarin staat hoe Yarden de buffers binnen een half jaar weer op de wettelijke norm denkt te krijgen. Heeft DNB geen vertrouwen in het plan, heeft het de macht om de verzekeringstak onder te brengen bij een andere partij.

Vanwege gezondheidsoverwegingen hebben wij besloten deze maand niet huis-aan-huis te bezorgen. Klik hier voor meer informatie.