Bevrijdingsfestival: wat is er te doen?

Geschreven door Redactie

De Nationale Viering van de Bevrijding is dit jaar in Flevoland. Almere staat in het middelpunt van verschillende activiteiten.

Zondagochtend is er een programma voor genodigden in het KAF. Hier zijn lezingen en voorstellingen te zien. Minister-president Mark Rutte steekt om 13.00 uur het vrijheidsvuur aan op de Esplanade in Almere. Daarna start de 27ste editie van het Bevrijdingsfestival. Hieronder op een rijtje wat er in Almere te doen is.

Esplanade

13.00 Donnie & Joost

Na het ontsteken van het vrijheidsvuur trappen Donnie & Joost het festival af.

15.00 Kraantje Pappie

Kraantje Pappie is dit jaar, samen met Sam Feldt en Maan, Ambassadeur van de Vrijheid. Hij wordt per helikopter naar Almere gevlogen. Kraantje Pappie is bekend van hits als 'Liefde in de lucht' en 'Ik heb je nodig'.

17.30 Di-rect

De band is al meerdere malen van samenstelling veranderd, maar vandaag treden Jamie, Spike, Bas, Paul Jan en Marcel op in Almere. Di-rect is bekend van onder andere 'Times are Changing' en 'This is who we are'.

19.45 Nielson

Bekend van hits als 'IJskoud', 'Sexy als ik dans' en 'Beauty & de brains'.

21.00 Davina Michelle

Davina Michelle is bij het publiek bekend geworden met haar hit 'Duurt te lang'. Ze zal met een live band optreden.

22.45 The Dirty Daddies

Het laatste optreden wordt verzorgd door coverband The Dirty Daddies.

Tent Esplanade

Nieuw dit jaar op de Esplanade is de Schemerlamp tent. Dit is een roze tent waar 150 mensen in kunnen. Er zijn optredens te zien van onder andere Marcel de Groot, Robert Jan Stips en Hans Vandeburg.

Overige locaties

Op de Grote Markt, Stadhuispromenade en Belfort is ook van alles te doen. Op Grote Markt kunnen mensen genieten van vooral Nederlandstalige liedjes. Op de Stadhuispromenade kunnen bezoekers genieten van onder meer Re-Play, Trafassi, Belle Perez en DJ La Fuente. En op het Belfort zijn DJ Dré en Boris Sax te horen.