PostNL opent locatie in Almere

Geschreven door Redactie

PostNL opent dit jaar drie nieuwe sorteercentra, waaronder een in Almere. De volgende steden zullen Dordrecht en Tilburg worden. 


PostNL krijgt een nieuw en duurzaam pand van 6500 m2. Vanuit dit pand zullen er dagelijks rond de dertig duizend pakketten worden bezorgd. Ook komen er vanaf de zomer nieuwe elektrische bussen. Deze zijn volledig CO2 uitstoot-vrij. Er zullen in ongeveer 30 nieuwe bussen komen. 


In 2018 bezorgde PostNL 251 miljoen pakketten. Om dit groeiende proces nóg beter te doen opent het bedrijf 3 nieuwe centra dit jaar. Almere wordt als eerst geopend. Ook zijn ze daarom druk op zoek naar nóg meer bezorgers. 

Buiten de elektrische bussen is er nog meer aan het milieu gedacht. Het nieuwe centrum heeft een BREAAM-certificaat Outstanding. Dit is een keurmerk die de meest duurzame gebouwen krijgen. Het gebouw maakt geen gebruik van gas. Ook is er flink geïnvesteerd in duurzame materialen en installaties. Ook zijn er zonnepanelen die voor de helft van de elektriciteit zorgen. 

De nieuwe locatie maakt deel uit van een van de 23 pakkettensorteercentra in Nederland. Ook zijn er in België 6 centra te vinden. Vanuit deze locaties gaan bezorgers het hele land door om pakketten te bezorgen. Het nieuwe pand in Almere zorgt voor 400 nieuwe banen.



Onze Ambassadeurs