DJ Chiovano, een super leuke upcoming DJ uit Almere!

Geschreven door Redactie

De redactie is afgelopen week weer op pad geweest, en heeft een interview mogen doen met Cilvano Balak (20) uit Almere. Cilvano is tegenwoordig beter bekend als DJ Chiovano, en heeft al heel wat toffe sets gedaan! Wil je meer weten? Lees dan snel verder! 


                                                

Het begin

Ik was er vroeger niet zo mee bezig, verteld de DJ. Pas toen ik wat ouder werd en een live set van Nicky Romero op tv zag begon er wat te dagen. De DJ heeft toen contact op genomen met verschillende mensen die hier wat van af wisten en is uiteindelijk bij een vriend van hem gekomen die de DJ toen veel heeft kunnen leren.

Ik had ook een samenwerking, maar we hadden beide anderen ideeen dus liep het niet zoals we verwachtten. Ik heb dus uiteindelijk de keuze gemaakt om alleen verder te gaan. 

Baas van het plein was onder andere 1 van de contests waar de DJ aan mee heeft gedaan. Ook in Eindhoven heeft de DJ aan een contest mee gedaan, die georganiseerd werd door RUGGED. 

In het begin kwam is nooit door de 1e rondde heen, maar na een jaar proberen en oefenen was het me eindelijk gelukt en kwam ik eindelijk in de finale. Dit was ook het moment dat ik wat bekender werd. 

Waar komt je naam eigenlijk vandaan? Cilvano verteld dat dat op een hele grappige manier is gegaan. 'Ik haalde met wat vrienden pizza, toen ze om mijn naam vroegen om te noteren bij mijn bestelling,  hebben ze dat verkeerd genoteerd, en zo was de naam Chiovano ontstaan'. 

Stijl en plaatsen 

Cilvano draait voornamelijk Urban, Hip Hop en Eclectic. En staat daarmee ook regelmatig in verschillende café's en clubs zoals Escape in Amsterdam en IKON in België. 

Wij vroegen de DJ wat hij leuker vond: Café's of clubs, maar volgens de DJ heeft alles wel zijn charme en maakt het hem echt niet uit waar hij draait, als hij de mensen maar blij maakt. 

Voorbereiden 

Hoe bereid de DJ zich eigenlijk voor? Niet, was zijn antwoord daar op. 

Ik kan het beste op het moment aanvoelen hoe en wat de mensen het liefste willen en wat ik dus het beste kan draaien. 

In het begin was ik heel onzeker en bang om fouten te maken, maar iedereen maakt fouten en je leert er uiteindelijk mee om te gaan.  Ik probeer mezelf gewoon snel te verbeteren, en natuurlijk te doen alsof er niks gebeurd is. Veel mensen merken vaak toch niet dat je een foutje maakt haha! Ik oefen 2 keer per week verteld de DJ, en zo probeert hij uiteindelijk steeds groter te worden

Dromen en aankomende evenementen 

De DJ vertelt dat hij heel graag op festivals zou willen staan. Maar je moet natuurlijk ergens beginnen! Zijn top 3 festivals zullen dan tik tak, zsa zsa zsu en latin village zijn. Maar elk ander festival en/of evenement vind de Almeerse DJ ook goed. 

Een van de andere dromen van Cilvano zijn dat hij ook een samenwerking heeft met Johnny500 of Freddie Moreira. 

Ik wil op den duur echt mijn eigen nummers gaan maken, maar daar wacht ik nu nog heel even mee. 

Een aantal aankomende evenementen zijn: 10 & 18 mei in Club Blush Eindhoven, 24 & 25 mei Escape in Amsterdam 

Anders

De redactie was natuurlijk benieuwd wat de knappe DJ uit Almere anders maakte, en daar antwoordde hij het volgende op: Ik kan goed improviseren, en dat is best belangrijk bij het DJ zijn. Maar mijn muziekstijl is vaak ook anders, ik draai namelijk vaak nummers die andere DJ's niet meer draaien, en ik merk aan het publiek dat zij dit leuk vinden. Ik probeer ook veel op de vrouwen in te spelen, dat werkt vaak! 

Ik ben gewoon mezelf en doe de dingen die ik leuk vind, en dat blijf ik ook doen!

Het gekste wat de DJ ooit heeft meegemaakt is tijdens een set die de DJ draaide, waarbij iemand in ene een salto van het podium afmaakte.

Het is echt leuk om te zien dat de mensen zo enthousiast zijn over wat je doet, maar ze moeten natuurlijk wel voorzichtig doen. 

En verder

Cilvano werkt op dit moment bij schiphol, en heeft zijn militaire opleiding veva behaald. Naast een DJ is Cilvano ook nog een hartstikke sportief! 

In augustus gaat de DJ beginnen met defensie, dit duurt 24 weken en dan heeft hij zijn baret gehaald. 

Ik ga niet stoppen met muziek hoor! Muziek is onderdeel geworden van mijn leven! 


De redactie vond het super tof om deze opkomende DJ te spreken! En wij gaan zeker een keer langs om hem aan het werk te zien! 
Mocht je DJ Chiovano nou ook graag een keer willen zien, dat kan! Koop dan snel je kaartjes! 

Onze Ambassadeurs