Kinderen in Almere en Lelystad groeien vaakst op in bijstandsgezin

Geschreven door Redactie

Kinderen in Almere en Lelystad groeien in Flevoland het vaakst op in een bijstandsgezin. Dat blijkt uit cijfers uit het Regionaal Jeugdrapport van het CBS. De cijfers gaan over kinderen van 0- tot 18 jaar.


In beide gemeentes woont ruim 8 procent van de kinderen in een gezin dat leeft van een bijstandsuitkering. Op Urk woont een kind het minst vaak in een bijstandsgezin. Het gaat daar om zo'n 2 procent van alle kinderen. Dat is een verschil met buurgemeente Noordoostpolder, waar 6 procent van alle kinderen in een bijstandsgezin woont.
In heel Nederland woont zo'n 7 procent van alle kinderen in een bijstandsgezin. Dit percentage is ongeveer gelijk gebleven ten opzichte van een jaar eerder. Dat geldt ook voor de Flevolandse gemeenten.

Onze Ambassadeurs