City FC uitgeschakeld in play-offs door Cambuur

Almere City FC is dinsdagavond uitgeschakeld voor promotie naar de eredivisie. In de eerste ronde van de play-offs was Cambuur uit Leeuwarden na twee wedstrijden te sterk voor de ploeg van Ole Tobiasen.

Nadat de heenwedstrijd vrijdag in Leeuwarden in 2-2 was geeindigd, was Cambuur dinsdagavond in Almere met 1-2 te sterk.

Bij rust leidden de Friezen al met 0-2 na twee blunders van Almere City FC doelman Agil Etemadi. Eerst liet hij na 17 minuten een hoge voorzet van Van Wermekerken zo maar uit zijn handschoenen glippen, waarna Roberta de 0-1 mocht scoren. Nauwelijks 3 minuten later ging Etemadi opnieuw de fout in: na een voorzet van links van Ciganiks miste hij de bal compleet, waarna Bensabouh de bal ongelukkig in eigen werkte: 0-2.

In de tweede helft kwam de thuisploeg snel terug in de wedstrijd: Meijer werd in de 50e minuut over links diepgestuurd door Loen en Vossebelt mocht vervolgens bij de eerste paal de aansluitingstreffer scoren: 1-2.

Wedstrijdverloop:

95. Afgelopen: Almere City uitgeschakeld na 1-2 nederlaag: einde seizoen

90. 5 minuten extra tijd zijn ingegaan.

83. Luckassen en Benschop bij Almere in de ploeg voor Vossebelt en Bensabouh.

80. Kalon met de kans maar Almere City Etemadi brengt redding ten koste van een corner.

76. Efmorfidis werkt de bal over namens de thuisploeg.

75. Schot van Cambuur aanvoerder Robbert Schilder zeilt net over de goal van Almere City FC.

72. Faris Hammouti komt bij Almere in de ploeg voor Seck.

54. Geel voor Cambuur speler Ciganiks na een overtreding op Youri Loen.

52. Cambuur is dichtbij de 1-3, maar Ciganiks schiet rakelings naast.

50. GOAL Almere City FC: Stijn Meijer wordt diepgestuurd door Loen. Hij gaat het strafschopgebied in en geeft de voorzet aan Niek Vossebelt die de eerste paal de 1-2 mag scoren.

49. Schot van James Efmorfidis zeilt voorlangs de goal van Cambuur

Rust: 0-2

45. Voorzet Bensabouh en de kopbal van Stijn Meijer kan vervolgens met moeite gekeerd worden door Cambuur goalie Mous.

40. Vrije trap Cambuur van Maulun: Kevin Jansen kopt vervolgens rakelings naast.

20. Weer zit Almere City doelman Agil Etemadi compleet mis na een voorzet vanaf links (van Ciganiks): de bal verdwijnt vervolgens via Bensabouh in eigen goal: 0-2

17. Goal Cambuur 0-1: Etemadi laat de hoge voorzet van Van Wermeskerken zo maar los en Roberta mag de 0-1 maken.

9. Geel voor Cambuur speler Kevin Jansen na vasthouden van Youri Loen.

5. City linksbuiten Torino Hunte gaat onderuit in de zestien, maar hij gaat te makkelijk naar de grond.

1. De wedstrijd is begonnen in het Yanmar stadion.