Vijf Almeerse kandidaten op kieslijst Europese verkiezingen

Geschreven door Redactie

Op 23 mei vinden de Europese Verkiezingen plaats in Nederland. Ook in Almere kunnen we naar de stembus.

Op de lijst van kandidaten staan tijdens deze verkiezingen vijf Almeerders. Dat meldt 1Almere.nl. Onder hen ook een bekende naam: wethouder Jerzy Soetekouw (PvdA).

Vijf kandidaten

De vijf kandidaten wonen momenteel nog in Almere. Maar bij voldoende stemmen zouden ze in het Europees Parlement kunnen plaatsnemen. Het gaat om: Fons van der Ham (D66), Jerzy Soetekouw (PvdA), Bryant Heng (Christenunie-SGP), Leonie Vestering (Partij voor de Dieren) en M.J. Westhoven (Jezus Leeft). Overigens staan vier van de vijf kandidaten ver onderaan. Daardoor is er weinig kans dat de kandidaten moeten verhuizen naar Brussel of omgeving. Dat geldt ook veel wethouder Soetekouw. Alleen M.J. Westhoven (Jezus Leeft) staat bovenaan in de lijst, op plaats 2. Die lijst bestaat uit slechts drie kandidaten.

Verkiezingen

De verkiezing van de leden van het Europees Parlement wordt eens in de vijf jaar gehouden. Er bestaat binnen Europa geen uniforme verkiezingsprocedure voor het Europees Parlement. Ook de stemming vindt niet in alle lidstaten op dezelfde dag plaats.

Kun je nog wel wat hulp gebruiken in je keuze op welke partij je gaat stemmen? RTL Nieuws heeft de standpunten van de partijen over de zeven belangrijkste thema’s op een rij gezet.

Stemlokalen

In Almere kan er gestemd worden op 115 plekken. De stemlokalen zijn vaak ingericht in scholen, gezondheidscentra of buurthuizen. Ook op de stations van Muziekwijk, Centrum en in het Flevoziekenhuis en ROC Flevoland kan er gestemd worden. De stemlokalen gaan om 07.30 open. Op de stations openen de stemlokalen al om 06.00 uur.

De gemeente heeft online meer informatie gepubliceerd over de Europese Verkiezingen. Op de website van de gemeente is ook een gesproken kieslijst te beluisteren.

Onze Ambassadeurs