'OPA Johan' is eenzaam achtergebleven

Geschreven door Redactie

Eenzaam. Zo omschrijft Johan de Leeuw van O.P.A de politieke situatie waarin hij zit. De partij deed mee aan de provinciale én waterschapsverkiezingen, maar slaagde er in beide gevallen niet in om een zetel te bemachtigen.


Dus is en blijft De Leeuw in Flevoland de enige vertegenwoordiger van O.P.A. In Almere vormt hij een eenmansfractie onder de naam AP/OPA. AP staat voor de vroegere Almere Partij van de in 2016 overleden Bob Fonhof. 


Dat O.P.A er niet is geslaagd om voldoende stemmen te trekken bij de provinciale en waterschapsverkiezingen noemt De Leeuw jammer. Toch sluit hij niet uit dat de partij het in de toekomst opnieuw probeert. Sowieso wil hij nog jaren in Almere doorgaan. "Het veld dat je hier moet bestrijken is ontzettend breed. Daarom zou ik het ook leuk vinden als we er een zeteltje bijkrijgen. En dat was de vorige keer ook bijna gelukt. Maar goed: in 2022 dan maar." 


Net zoals andere eenmansfracties kent AP/OPA ondersteuning in de vorm van twee fractieassistenten. Zij mogen wel meedoen aan politieke besprekingen, maar stemmen niet mee in de gemeenteraad. Zelfs dan is het voor een kleine fractie soms nog lastig om alles goed te volgen. "Er zijn wel eens dingen, daar verdiepen we ons niet in. Maar dan luisteren we naar een ander van wie wij denken dat 'ie er veel verstand van heeft. Zo werkt het gewoon."

Onze Ambassadeurs