Lock Me Up - Free a Girl 2019 levert ruim 7 ton op!

De actie Lock Me Up – Free a Girl, waarbij bekende en onbekende mensen zich de afgelopen week gedurende 12 uur lang lieten opsluiten in een hokje, heeft een recordbedrag van € 706.121,- opgebracht.

Met deze actie hebben deelnemers aandacht gevraagd en geld opgehaald voor de ruim 2 miljoen kinderen die wereldwijd seksueel worden uitgebuit. 

Free a Girl

Free a Girl zet zich in voor de bevrijding van minderjarige meisjes uit de prostitutie en het vervolgen van de daders. Ieder jaar organiseert de stichting de actie Lock Me Up – Free a Girl, waarbij dit jaar ruim 300 zogeheten ‘Freedom Fighters’ zich lieten opsluiten in een hokje van 1 bij 2 meter. Deze hokjes staan symbool voor de hokjes waarin meisjes in India opgesloten zitten en worden misbruikt.

Preventie

Naast het bevrijden van meisjes uit de prostitutie, werkt Stichting Free a Girl keihard aan preventie van dit probleem, het aanpakken van straffeloosheid, lobby & advocacy, rehabilitatie en de re-integratie. De afgelopen 11 jaar heeft de stichting bijgedragen aan de bevrijding van meer dan 4.500 minderjarige meisjes uit de prostitutie. 

Almere

Vrijdagavond was het slotfeest van Lock me Up - Free a Girl in Almere. De Almeerse deelnemers en de organisatie hebben het voor elkaar gekregen om het streefbedrag van €25.000 te behalen.

Tijdens het slotfeest van vrijdagavond werd het eindbedrag bekend gemaakt. Totaal hebben de Almeerse deelnemers €26.675,50 weten op te halen!

Het slotfeest werd groots gevierd met bekende artiesten als Wesly Bronkhorst, Vince Collet en Mario Broerse.

Lock me Up 2019 zit erop!
Bedankt #freedomfighters, locaties en sponsoren. 

Onze Ambassadeurs