Speciale conferentie over woningnood

Geschreven door Redactie

Dat er in Almere een woningnood heerst, is algemeen bekend. De gemiddelde wachttijd voor Woningnet is 9 jaar, en een koopwoning onder de 200.000 euro is amper te vinden. Daarom komt er een speciale conferentie.


Deze conferentie wordt buiten de agenda ingepland en zal gaan over snelle oplossingen voor de woningnood. De conferentie zal vóór de zomer nog plaats vinden. 


Het initiatief komt van een ex-gedeputeerde. Hij stelde in de krant voor dat alle politieke partijen de koppen bij elkaar moesten steken en een oplossing moeten zoeken voor de woningnood. In de eerste instantie was alleen de Partij voor de Dieren enthousiast. Inmiddels zijn er meerdere partijen die het eens zijn met de ex-gedeputeerde. 

De PvdA geeft aan dat zij allemaal hetzelfde willen: de woningnood zo snel mogelijk terugdringen. Volgende week wordt er een datum gezocht voor de speciale conferentie.