12 juni Buitenspeeldag!

Geschreven door Nicole Brandenburg

De buitenspeeldag staat alweer voor de 12e keer voor de deur! Nickelodeon en Jantje Beton willen van 12 juni een echte buitenspeeldag maken, waar kinderen door heel Nederland buiten spelen. 


In heel Nederland hebben 548 speeltuinen, buurten, scholen, clubs etc. zich al aangemeld voor de buitenspeeldag. In Almere zijn dat er (nog) maar 4. Wil jij je school/club/vereniging aanmelden voor deze dag? Dat kan via deze link! (Klik!) 

Door heel Almere Haven mogen kinderen op straat stoepkrijten. Bij de Steiger (ook in Haven) worden er verschillende activiteiten voor kinderen georganiseerd. In Literatuurwijk worden er sportieve activiteiten georganiseerd, en in Almere buiten bij de rode kooien langs de Evenaar worden er ook leuke dingen gepland. 

Omdat Nickelodeon mede organisator is van dit initiatief, gaat het beeld de hele dag op zwart. Kinderen worden op deze manier aangemoedigd naar buiten te gaan, aangezien de tv het toch niet doet. 


Onze krant nog niet ontvangen?