Apollo Ensemble geeft een “Hemels barokconcert” in de Drieklank

Geschreven door Redactie

De Duitse barokmuziek uit de 17e eeuw, de zogenaamde “vroeg-barok”, heeft muziek van hemelse schoonheid opgeleverd.

Het Apollo Ensemble heeft daarom dit concert als titel “hemels barok” meegegeven. Ze hebben dit programma samengesteld rondom cantates van Nicolaus Bruhns, die leefde van 1665-1697 en een wegbereider voor Bach werd.

Hij schrijft in een bijzonder expressieve, emotionele stijl. De bekende Nederlandse bariton Michiel Meijer is solist in o.a. de cantates “De profundus clamavi” en “Mein Herz ist bereit” van Nicolaus Bruhns en de cantate “Nisi Dominus aedificaverit domum” van zijn tijdgenoot Heinrich Ignaz Franz Biber. Naast cantates staan sonates van Schmelzer en Weckmann op het programma. Het Apollo Ensemble bestaat naast Michiel Meijer uit David Rabinovich en Lilia Slavny, viool; Beltanie Ruiz, violone, Thomas Oltheten, dulciaan en Marion Boshuizen, orgel.

Kaarten kunnen gekocht worden via de website van het Apollo Ensemble, maar ook op zondag bij de kerk zelf. www.apollo-ensemble.nl / apolloensemble@planet.nl .

De Drieklank is een modern kerkgebouw in Almere Buiten. Er loopt door deze wijk ook een architectuurroute, die je via de website van het Apollo Ensemble kunt downloaden.