Spectaculaire demonstraties op zesde Veiligheidsdag

Geschreven door Redactie

Op de zesde Landelijke Veiligheidsdag in het stadscentrum van Almere worden zaterdag weer allerlei spectaculaire demonstraties gehouden. Zo komen verschillende hulpdiensten in actie bij reddingsoperaties op het Weerwater.

De Koninklijke Marechaussee, Marine, Landmacht, politie, brandweer en andere organisaties laten zien wat hun werk inhoudt. Ook zijn er een escaperoom en een veiligheidscontainer waarin mensen kunnen ervaren wat je nog ziet als er thuis brand uitbreekt.

Het thema is dit jaar 'Cyberveiligheid'. Bezoekers kunnen alles leren over de gevaren van digitale criminaliteit. De Landelijke Veiligheidsdag is om 12:00 uur geopend door burgemeester Franc Weerwind en duurt nog tot 17:00 uur.

Onze krant nog niet ontvangen?