VVD'er Julius Lindenbergh wordt nieuwe wethouder

Geschreven door Redactie

De 32-jarige Julius Lindenbergh wordt de nieuwe VVD-wethouder van financiën in Almere.

Lindenbergh woont in Almere en heeft de afgelopen negen jaar bij De Nederlandsche Bank gewerkt; eerst als macro-econoom en later als toezichthouder op banken. Tussen 2004 en 2010 was hij raadslid in de gemeente Haarlemmermeer.


Lindenbergh vervangt Jaap Lodders die begin deze maand geheel onverwacht aankondigde de politiek te verlaten. De nieuwe wethouder krijgt dezelfde portefeuille als zijn voorganger. Dat zijn de beleidstreinen financiën, sport, digitalisering en dienstverlening. 


Julius Lindenbergh is in Almere opgegroeid en keerde enkele jaren geleden terug naar de stad. Hij is actief binnen de VVD als debattrainer en hij heeft een plek in het bestuur van de lokale VVD-afdeling. 


VVD-fractievoorzitter Ulysse Ellian is verheugd met de komst van Lindenbergh. In een eerste reactie laat de nieuwe wethouder weten dat het een eer is om te werken in de stad waar hij met plezier woont."Ik heb er zin in om te werken aan de ontwikkeling van Almere, samen met de andere wethouders, gemeenteraad en ambtenaren". 


Volgende week wordt Julius Lindenbergh officieel aan de gemeenteraad gepresenteerd. Tot die tijd wil hij geen interview geven.

Onze Ambassadeurs