Vergeet vooral niet om je glas weer neer te zetten

Geschreven door Vivo Somnis

Graag wil ik je even wat laten inbeelden. Stel je voor dat je een glas water in je handen hebt. Heb je het je voorgesteld? Mooi! Bedenk dan eens hoe zwaar het glas is?

Waarschijnlijk denk je dat zo'n glas tussen de 150 en 500 gram weegt, de één heeft een wat groter glas in gedachten dan de anders. Waarschijnlijk hebben sommigen het glas in gedachten gevuld met bier, of wijn, of iets anders. Dat mag allemaal, je stelt het je namelijk gewoon voor. Hij zal er in gedachten in ieder geval niet zwaarder door gaan wegen.

Echter is het absolute gewicht van een glas niet zo belangrijk, hoe zwaar het glas is hangt vooral af van de tijd die je het glas vast moet houden. Een gevuld glas vasthouden voor een minuut is niet zo'n probleem. Wanneer je dat glas een uur vast moet houden wordt het al wat lastiger, waarschijnlijk krijg je dan last van je arm. Het wordt nog moeilijker wanneer je dat glas een hele dag vast moet houden, de kans is groot dat je arm dan gevoelloos zal worden en misschien wel verlamd zal gaan voelen. Het gewicht van het glas blijft gewoon hetzelfde, maar wanneer je hem langer vasthoudt wordt hij zwaarder. De kans is groot dat je je glas al hebt neergezet voordat het echt ongemakkelijk wordt.

De kans is groot dat je je glas al hebt neergezet voordat het echt ongemakkelijk wordt.

Laten we dan nu het glas vergelijken met stress en zorgen. Het is geen probleem om even stress te hebben, daar kun je wel mee omgaan. Als je echter langer stress ervaart dan wordt het al een stuk minder aangenaam. Wanneer je een hele dag stress hebt dan ga je je verlamd voelen en ben je niet meer in staat om iets te doen. 

Zorg dat je avonden en vooral ook nachten vrij zijn van stress! Verzet je gedachten, ga andere dingen doen, zorg dat je niet verlamd raakt.

Vergeet dus vooral niet om dat glas neer te zetten, dat zou je namelijk ook met je glas water, bier, wijn of frisdrank doen!


Onze Ambassadeurs